بازیگر سریال های تلویزیونی «او یک فرشته بود» و «زیر زمین» در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: در دولت یازدهم اصلاً هنرمندان جایی نداشتند و توسط مسئولان اجرایی دیده نمی شدند؛ کسی در این دولت نمی دانست که هنر چیست و هنرمند کیست و به همین دلیل هم ما شاهد افول روز به روز وضعیت زندگی و معیشتی هنرمندان در رشته های مختلف هنری و به ویژه هنر ارزشمند سینما بودیم.
وی ادامه داد: در دوران ریاست جمهوری آقای روحانی نه تنها فعالیت های هنری رونق نگرفت که با به کارگیری برخی از مدیران غیرمتخصص و بی خرد فعالیت های فرهنگی روز به روز رو به نزول و افول بیشتری رفت و تنها برخی افراد که جزو نزدیکان و یاران و دوستان مدیران فرهنگی بودند مرتب جا برای حضور و فعالیت داشتند.
توکلی سپس با تأکید بر اینکه این رئیس جمهور برای حوزه بسیار مهم فرهنگ و هنر کشور هیچ گام مثبتی برنداشت خاطرنشان کرد: امیدوارم که هنرمندان به خودشان بیایند و درصدد آن نباشند که روی وضعیت موجود درپوش بگذارند؛ ما باید واقع بین باشیم و بر اساس رسالتی که بر عهده مان است حقیقت را بگوییم و درصدد ترویج حقیقت و حقانیت باشیم؛ هنرمندان باید از حیثیت هنری خود دفاع کنند و با اتحاد و انسجام مطالبات برحق شان را از مسئولان کشور بخواهند.
بازیگر فیلم سینمایی «استخونای بابام» در بخش دیگری از این گفتگو با بیان اینکه سینماگران سربازانی با قدرت هستند که باید از آن ها حمایت مادی و معنوی شود اظهار داشت: متأسفانه مسئولان کشور و به خصوص مسئولان دولت یازدهم هرگز به این باور نرسیده اند که ما با هنر می توانیم با تمامی دنیا ارتباط برقرار کنیم و اهداف کلان کشور در تمامی حوزه ها را از طریق تولید آثار فرهنگی و هنری پیگیری کنیم؛ متأسفانه کمتر شخصی است که به هنر و هنرمند باور و ایمان راسخ داشته باشند و همین نکته ما را از سایر کشورها عقب انداخته است چرا که ما در اغلب کشورهای پیشرفته دنیا شاهد آن هستیم که به هنر و هنرمند توجه جدی ویژه دارند و بخش عظیمی از سرمایه های کشورشان را برای تولید آثار فرهنگی و هنری اختصاص می دهند چرا که از کارکرد هنر در بین جوامع مطلع شده اند.
کارگردان فیلم سینمایی «سگ های پوشالی» تأکید کرد: ما از رئیس جمهور آینده کشور یک مجموعه از درخواست ها و مطالبات را داریم؛ رئیس جمهور آینده کشور باید بداند که درخواست ما هنرمندان شخصی نیست؛ ما بر اساس رسالت مان از مسئولان ارشد کشور درخواست داریم. ما اگر از رئیس جمهور و مدیران دولتی در رابطه با سازماندهی و ساماندهی وضعیت بسیار بد و نامطلوب هنرمندان و فرهنگیان درخواست داریم تنها برای بهبودی وضعیت جامعه فرهنگی و هنری کشور است.
وی افزود: اگر وضعیت فرهنگی و هنری یک کشور خوب باشد می توان آن کشور را پیشرفته دانست و از آن هراس داشت؛ ما باید با تقویت تمامی ارکان فرهنگی و هنری در کشورمان به دل دشمنان ایران اسلامی هراس بیندازیم؛ تمامی مطالبات هنرمندان همیشه برای دستیابی به این امر مهم بوده اما متأسفانه هیچ گاه این مطالبات از سوی مدیران دولتی جدی گرفته نشده و پاسخی شایسته به درخواست ما نداده اند.
بازیگر فیلم سینمایی «مریم مقدس (س)» تصریح کرد: وظیفه مسئولان دولتی است که به فکر رفاه هنرمندان باشند. مسئولان باید بدانند اگر حتی یک شرایط متوسط زندگی و رفاهی را برای هنرمندان فراهم کنند هنرمندان با آن شرایط کنار می آیند و برای توسعه و پیشرفت این کشور آثار ماندگار فرهنگی و هنری خلق می کنند که تبعات مثبت آن برای نسل های آینده کشور نیز ادامه داشته باشد و همگان بتوانند از موهبات آن بهره مند شوند.
توکلی در خاتمه این گفتگو تأکید کرد: متأسفانه طی ۳-۴ سال اخیر بسیاری از هنرمندان در فقر و بیکاری مطلق به سر می بردند و دانش آموختگان سینما هیچ جایی برای کار و فعالیت نداشتند و مدیران فرهنگی کشور هم نسبت به وضعیت آن ها بی توجه بودند؛ امیدوارم با انتخاب فردی اصلح به عنوان رئیس جمهور دیگر شاهد چنین رویدادهای تلخی در کشور و به خصوص حوزه مهم فرهنگ و هنر نباشیم.
ارسال نظر